Menu Zavřeno

Obr Drásala ovládl Jobánek, již podeváté

Obr Drásal má za sebou jedenáct ročníků, svojí délkou 173 kilometrů a převýšením přes pět kilometrů zůstává jednou z největších výzev pro mnoho bikerů. Jednoznačným vládcem na této ultramaratonské trati je náš Jan Jobánek, který letos vyhrál již podeváté.

Foto: Jan Reiner

Krátce před pátou hodinou v příjemně chladném sobotním ránu plní holešovské náměstí 150 odvážlivců, kteří se již za pár minut vydají vstříc nejdelšímu bikemaratonu v Česku. O osm hodin později v ukrutném horku v holešovské zámecké zahradě je znám staronový vítěz OBR Drásala, Jan Jobánek. Jeho každoroční největší konkurent na této trati Michal Bubílek (Merida Bikeranch Team) letos zaostal o téměř 7 minut.

Foto: Jan Reiner

„Obr Drásal je pro mě každoročně jedním z vrcholů sezóny. Letos jsem nastupoval do závodu s velkým respektem. Už předem jsem tušil, že největší soupeř, kromě samotné trati, bude Michal Bubílek. To se taky potvrdilo. Vzpomínky na loňskou bolavou dvouhodinovou sólo jízdu do cíle se mi draly do hlavy, proto jsem si plánoval co nejvíce šetřit silami a případně rozhodnout až v jednom ze závěrečných kopců. Závod se nakonec vyvinul úplně jinak, a když jsem se zhruba v polovině trati ocitl sám na čele, rozhodl jsem se, že se to pokusím už udržet. Byly to potom hodně dlouhý 4 hodiny. V posledních stoupáních jsem si hrábnul úplně na dno, a protože jsem neznal odstup na Michala, snažil jsem se jet úplně naplno, přestože se mi už do nohou zakousávaly křeče,“ popisoval Honza vývoj závodu.

Foto: Jan Reiner

„Za vítězství na Obrovi jsem moc rád, a i když je to už poněkolikáté, tak pocit v cíli se neomrzí. Obdivuju všechny, kteří měli odvahu se do tohoto těžkého závodu pustit. Ti, kteří nemají tolik natrénováno, na trati Obra tráví víc jak 10 hodin a většinu závodu jedou v horku, který bylo letos docela extrémní. Velký dík patří i pořadatelům, kteří to v tom vedru neměli o nic jednodušší,“ pochválil Honza organizátory.

Výsledky OBR Drásal 175km

1. JOBÁNEK Jan (Superior Team)8:07:53
2. BUBÍLEK Michal (Merida Bikeranch Team)8:14:44+0:06:50
3. URUBA Jan (Tüv Süd Rusava Bike team)8:42:44+0:34:51
4. OVESNÝ Pavel (Snow and Bike Valašské Klobouky)8:55:45+0:47:51
5. KUČERA Tomáš (MONDRAKER Racing team)9:08:13+1:00:20

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *